avansis.web portal

Prezentarea instituţiei, activităţile ei, cât şi localitatea, la cele mai înalte standarde de calitate
Primaria Digitala > Mobile > avansis.web portal

avansis.web portal

Rolul prezenței în mediul online a fiecărei administrații publice, fie locale, fie centrale este acela de a asigura transparența informațiilor de interes public, cât și realizarea unei comunicări corecte și cât mai complete între autoritate și cetățeni. Astfel, pe lângă rolul informativ, portalul web joacă rolul unui canal de comunicare eficient între cei doi parteneri, autoritatea publică și cetățeni.

Produsul nostru, Avansis WebPortal pentru administrația publică locală cu modul de
administrare a informațiilor, este o soluţie extrem de practică prin care orice primărie are posibilitatea de a-şi prezenta atât instituţia şi activităţile ei, cât şi localitatea, la cele mai înalte standarde de calitate.

Avansis WebPortal este realizat respectând în totalitate specificațiile Ghidului privind
realizarea paginilor web pentru administrația publică centrală și locală din România
, emis de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, cât și luând în considerare specificul fiecărei localități astfel încât pentru fiecare client, dezvoltăm un produs unic din punct de vedere al design-ului.

Structura portalului este flexibilă, intuitivă, facilă și prietenoasă pentru utilizatori, pentru găsirea cu ușurință a informațiilor căutate. Se vor putea alege mai multe variante de structură și prezentare grafică a informațiilor (harta site-ului), pornind de la de la necesitățile suplimentare a fiecarei primarii, dar și în urma analizei pe care o va face împreună cu reprezentanții autorității. Structura site-ului va putea fi modificată pe viitor, în funcție de necesități, de către autoritatea contractantă, prin intermediul unui modul de administrare.

FLUX DE LUCRU

De unde începem?

Paleta de culori se va stabili inițial cu ajutorul clientului. Se poate creea o paleta de culori folosind ca bază logo-ul sau clientul poate sugera 3 culori care le preferă și de aici se va concepe paleta de culori.

Inițial se vor creea mockup-uri pentru divere pagini ale protalului pentru a stabilii de comun accord cu clientul structura paginiilor folosite pe întreg portalul.

Portalul va avea un design ce are la bază un grid custom resposive, asta însemnând că toată informația prezentă pe pagini se va autoscala în funcție de rezoluția dispozitivului de pe care este vizitat portalul, făcând facilă vizitarea site-ului de pe orice dispozitiv.

 • Posibilitatea de a adăuga pe portal, într-o manieră foarte facilă orice document de interes public (Hotărâri ale consiliului local, Declaraţii de avere, Dispoziţii ale primarului, etc.);
 • Posibilitatea de a modifica, adăuga, şterge orice pagină sau secțiune din cadrul portalului-ului și de a posta pe ea fie conținut, fie fotografii ;
 • Posibilitatea de traducere automată a conținutului în orice limbă doriți prin opțiunea Google translate;
 • Posibilitatea de a promova mesajul primarului prin secţiunea dedicată de pe prima pagină;
 • Facilitatea oferită cetăţenilor sau simplilor vizitatori ai portalului-ului de a adăuga păreri personale pe site, fie din formularul de contact, fie din modulul
  Carte de Oaspeți;
 • Posibilitatea de a introduce Widgeturi, reprezentând bannere, text dinamic, unelte de tip ceas, vreme sau listarea informațiilor din modulele dinamice ( ex.stiri, dezbateri, etc. ).
 • Modulul căutare este un motor de căutare cu ajutorul căruia utilizatorul poate să găsească informații în mod eficient în interiorul portalului-ului;
 • Posibilitatea de a răspunde la mesajele vizitatorilor într-o manieră foarte facilă;
 • Posibilitatea de a adăuga un număr nelimitat de galerii foto / fotografii. Modulul galeriei foto permite încărcarea mai multor fotografii în același timp cu ajutorul “multiuploader” –ului, precum și posibilitatea de a sorta foarte ușor prin metoda “drag and drop”
 • Posibilitatea de a avea mai multe poze panoramice, nu doar una singură,
  acestea derulându-se prin opțiunea de „slide”;
 • Managementul facil al modulelor permite crearea de liste de informații adaptate după necesitățile clientului (ex: știri, procese-verbale, etc.)
 • Toate paginiile / modulele au opțiune de “Trimite unui prieten”, “Tipărire”, “Salvează în format PDF” , ”Adaugă pe facebook”

NEWSLETTER

Permite trimiterea în mod manual sau automat de informații către lista cu utilizatorii înscriși la newsletter. Oferă posibilitatea setării modului de trimitere către utilizator, fie manual, fie automat.

FACEBOOK

Creare pagina de facebook pentru instituţie

INTEGRARE CU FACEBOOK

Integrare Portal Web cu pagina proprie de Facebook.

BACK-UP

Este un program care permite salvarea / restaurarea bazei de date și a informațiilor de pe server în orice moment.

GALERIE VIDEO

Permite crearea unei galerii video similară galeriei foto sau atașarea de documente video la o pagină deja existentă în site.

CHESTIONARE

Permite definirea unor seturi de întrebări cu răspunsuri predefinite (grilă) prin intermediul cărora se chestionează părerea cetățenilor cu privire la diferite situații. Rezultatele voturilor sunt exprimate procentual pe variantele de răspuns predefinite.

SERVICII

Este o scurtătură către anumite servicii, fie din interiorul site-ului, fie din alte site-uri (ex.: plăți online, petiții, formulare, etc), având ca structură iconiță / titlu / text și link.

PETIȚII ONLINE

Este un modul prin care utilizatorii pot trimite cereri, reclamații, sesizări sau propuneri autorității locale, iar aceasta din urmă poate răspunde și urmării demersul acestor petiții prin intermediul paginii web. Procedura modulului de petiții respectă în tocmai prevederile legii nr.23.04.2002/233 și a OUG nr. 30.01.2002/27 privind reglementarea activitatii de soluționare a petițiilor.

FORUM

Este un modul prin care autoritatea locală poate să creeze subiecte de discuții pentru a afla părerea cetățenilor cu privire la diferite situații. Utilizatorii pot să se înregistreze și să introducă atât discuții noi cât și să comenteze subiectele deja afișate. Aceste afișări sunt moderate de către administratorul site-ului.

TRANSFER

Permite trimiterea de fișiere în mod securizat către anumite adrese de e-mail prin intermediul platformei de administrare.

WIDGETURI

Este un pachet de widget-uri care extinde funcționaliteatea portalului cu widget-uri pentru vreme, curs valutar, feed știri de pe diverse site-uri de media, widget postări facebook / instagram etc.

BANNERE

Permite managementul si afișarea / poziționarea bannere-lor în anumite zone care vor fi disponibile pe paginile portalului.

MULTILANGUAGE

Permite adăugarea manuală / automata (prin google translate) a conținutului în mai multe limbi.

TOOL SEO

În zona de administrare se vor oferii sugestii utile pentru a îmbunătății gradul de indexabilitate al conținutului paginii de către motoarele de căutare.

ACCESIBILITATE

Modulul oferă un set de opțiuni special create pentru persoanele cu dizabilități (mărire font, culori constrastate, mod monochrom, evidentiare link-uri etc.)

CACHE

Modulul de cache va converti într-o versiune statică paginile dinamice, acest lucru făcând încărcarea paginilor portaluli mult mai rapidă.

ȘABLOANE PRESTABILITE

Modulul va pune la dispozitia administratorilor protalului multiple șabloane deja create care vor putea fi folosite la creearea de noi pagini, acest lucru făcând foarte ușoară adăugarea de conținut nou.

SITEMAP XML

Modulul va genera automat un Sitemap pe care motoarele de căutare îl vor utiliza pentru indexarea mult mai facilă a conținutului siteului.

VERSIONARE CONȚINUT

Se vor creea automat backup-uri (versionări) pentru conținutul paginilor, acest lucru făcând facilă restaurarea unei anumite versiuni a conținutului din trecut daca la un moment dat se produce o schimbare nedorită.

FILE & MEDIA MANAGER

Modulul crează o zonă specială în panoul de administrare pentru adăugarea/ștergere/modificarea tuturor tipurilor de fișiere.

LOG-URI

Modulul va creea log-uri pentru toate timp-urile de acțiuni inteprinse de un utilizator în panoul de administrare (adaugare fișiere, adăugare conținut, adaugare administratori noi, trimitere newsletter, modificare structură meniu etc.)

STATISTICI PORTAL

Se vor afișa în dashboard-ul panoului de control vizite, locație utilizatori, timp petrecut pe site și se fa realiza integrarea cu Google Analytics și Google Search console