Avansis.portal, platformă de digitalizare pentru primării
Prezentarea instituţiei, activităţile ei, cât şi localitatea, la cele mai înalte standarde de calitate

AVANSIS.PORTAL: PRIMUL PAS CĂTRE UN ORAȘ DIGITAL, UN CANAL DE INFORMARE PENTRU CETĂȚENI

Rolul prezenței în mediul online a fiecărei administrații publice, fie locale, fie centrale este acela de a asigura transparența informațiilor de interes public, cât și realizarea unei comunicări corecte și complete între autoritate și cetățeni.
Astfel, în platforma destinată digitalizării primăriei, pe lângă rolul informativ, portalul web joacă rolul unui canal de comunicare eficient între cei doi parteneri, autoritatea publică și cetățeni, fiind un pas către orașul digital pe care ambele părți și-l doresc.

Avansis.Portal este o soluţie electronică foarte practică prin care orice primărie are posibilitatea de a-şi prezența instituţia şi activităţile ei, localitatea și alte informații despre comunitate.

Avansis Portal este realizat respectând în totalitate specificațiile Ghidului privind realizarea paginilor web pentru administrația publică centrală și locală din România, emis de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, precum și luând în considerare specificul fiecărei localități. Dezvoltăm un produs unic din punct de vedere al design-ului pentru fiecare client.

FLUX DE LUCRU

De unde începem în personalizarea platformei pentru primărie?

Alegerea corectă a culorilor joacă un rol important în crearea unui portal. Paleta de culori se va stabili cu ajutorul clientului.

Inițial se vor prezenta mockup-uri/randări pentru diverse pagini ale portalului pentru a stabili de comun acord cu clientul structura paginilor.

Portalul va avea un design responsive. Paginile se vor adapta automat la rezoluția dispozitivului de pe care este vizitat portalul (telefon, tabletă etc.)

 • Posibilitatea de a adăuga pe portal orice document de interes public (Hotărâri ale oCnsiliului Local, declaraţii de avere, dispoziţii ale primarului etc.)
 • Posibilitatea de a modifica, adăuga, şterge orice pagină sau secțiune din portal și de a posta conținut
 • Posibilitatea de traducere automată a conținutului în orice limbă doriți prin Google translate
 • Posibilitatea de a promova mesajul primarului în secţiunea dedicată de pe prima pagină
 • Facilitatea oferită cetăţenilor sau simplilor vizitatori de a trimite mesaje prin intermediul formularului de contact/Cărții de Oaspeți
 • Posibilitatea de a răspunde la mesajele vizitatorilor
 • Posibilitatea de a adăuga un număr nelimitat de galerii foto. Modulul permite încărcarea mai multor fotografii în același timp cu ajutorul multiuploader–ului, precum și posibilitatea de a le sorta ușor prin metoda “drag and drop”
 • Slideshow: posibilitatea de a avea mai multe poze panoramice, nu doar una singură, acestea derulându-se.
 • Posibilitatea de a introduce widget-uri: bannere, text dinamic, unelte de tip ceas, vreme sau listarea informațiilor din modulele dinamice (știri, dezbateri etc.)
 • Modul de căutare cu ajutorul căruia utilizatorul poate să găsească informații în mod eficient în interiorul portalului
 • Managementul facil al modulelor permite crearea de liste de informații adaptate după necesitățile clientului (știri, procese-verbale)
 • Toate paginile / modulele au opțiune de “Trimite unui prieten”, “Tipărire”, “Salvează în format PDF”, ”Adaugă pe Facebook”.

NEWSLETTER

Permite trimiterea în mod manual sau automat de informații către lista cu utilizatorii înscriși la newsletter. Oferă posibilitatea setării modului de trimitere către utilizator, fie manual, fie automată.

CHESTIONARE

Permite definirea unor seturi de întrebări cu răspunsuri predefinite (grilă) prin intermediul cărora se chestionează părerea cetățenilor cu privire la diferite situații. Rezultatele voturilor sunt exprimate procentual pe variantele de răspuns predefinite.

PETIȚII ONLINE

Utilizatorii pot trimite cereri, reclamații, sesizări sau propuneri autorității locale, iar aceasta poate răspunde și urmări demersul petițiilor stadiul acestora. Modulul respectă prevederile legii nr.23.04.2002/233 și a OUG nr. 30.01.2002/27 privind reglementarea activitatii de soluționare a petițiilor.

FORUM

Este un modul prin care autoritatea locală poate să creeze subiecte pentru a afla părerea cetățenilor cu privire la diferite situații. Utilizatorii pot să se înregistreze și să introducă atât discuții noi, cât și să comenteze subiectele deja afișate. Aceste afișări sunt moderate de către administratorul site-ului.

VERSIONARE CONȚINUT

Se vor crea automat backup-uri (versionări) pentru conținutul paginilor, acest lucru făcând facilă restaurarea unei anumite versiuni a conținutului din trecut, dacă se produce o schimbare nedorită.

ȘABLOANE PRESTABILITE

Modulul va pune la dispozitia administratorilor portalului multiple șabloane deja create care vor putea fi folosite la crearea de noi pagini, acest lucru făcând foarte ușoară adăugarea de conținut nou.

PAGINĂ FACEBOOK

Creare pagină Facebook pentru instituţie.

INTEGRARE CU FACEBOOK

Integrare portal web cu pagina Facebook.

BACK-UP

Este un program care permite salvarea / restaurarea bazei de date și a informațiilor de pe server în orice moment.

GALERIE VIDEO

Permite crearea unei galerii video similară galeriei foto sau atașarea de documente video la o pagină deja existentă în site.

SERVICII

Este o scurtătură către anumite servicii, fie din interiorul site-ului, fie din alte site-uri (ex.: plăți online, petiții, formulare, etc), având ca structură iconiță / titlu / text și link.

TRANSFER

Permite trimiterea de fișiere în mod securizat către anumite adrese de e-mail prin intermediul platformei de administrare.

WIDGETURI

Este un pachet de widget-uri care extinde funcționaliteatea portalului cu widget-uri pentru vreme, curs valutar, feed știri de pe divere site-uri de media, widget postări Facebook, Instagram etc.

BANNERE

Permite managementul si afișarea / poziționarea bannere-lor în anumite zone care vor fi disponibile pe paginile portalului.

MULTI LANGUAGE

Permite adăugarea manuală/automată a conținutului în mai multe limbi prin Google Translate.

TOOL SEO

În zona de administrare se vor oferii sugestii utile pentru a îmbunătății gradul de indexabilitate al conținutului paginii de către motoarele de căutare.

ACCESIBILITATE

Modulul oferă un set de opțiuni special create pentru persoanele cu dizabilități (mărire font, culori constrastate, mod monochrom, evidentiare link-uri etc.).

CACHE

Modulul de cache va converti într-o versiune statică paginile dinamice, acest lucru făcând încărcarea paginilor portalului mult mai rapidă.

SITEMAP XML

Modulul va genera automat un sitemap pe care motoarele de căutare îl vor utiliza pentru indexarea conținutului siteului.

FILE & MEDIA MANAGER

Modulul crează o zonă specială în panoul de administrare poentru adăugarea, ștergere, modificarea tuturor tipurilor de fișiere.

LOG-URI

Modulul va crea log-uri pentru toate acțiunile întreprinse de un utilizator în panoul de administrare (adaugare fișiere, adăugare conținut, adaugare administratori noi, trimitere newsletter, modificare structură meniu, etc.)

STATISTICI PORTAL

Realizarea unui site pentru o primărie este finalizată prin modulul de statistici. Se vor afișa în dashboard-ul panoului de control vizite, locație utilizatori, timp petrecut pe site și se fa realiza integrarea cu Google Analytics și Google Search console.