Platformă online pentru depunerea şi eliberarea documentelor la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 1

  • Posted by: Primaria-Digitala.ro
  • Category: Proiecte de succes
Avansis Online

 

Avansis Online: primăria Sectorului 1 a digitalizat activitatea Direcţiei Generale Impozite şi Taxe Locale pentru eliminarea birocraţiei şi a drumurilor inutile la ghişeul instituţiei.

Sursă fişier audio: Radio

Cetăţenii Sectorului 1 pot solicita şi primi online, prin intermediul primei platforme web de comunicare cu cetăţenii din această unitate administrativă (https://online.impozitelocale1.ro), documente ce pot fi eliberate de Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 1. Este vorba despre certificatele fiscale, decizii de impunere pentru autovehicule şi imobile, procese verbale de scoatere din evidenţă a autovehiculelor, decizii de impunere pentru terenuri, panouri publicitare şi contracte de publicitate.

Singurul drum pe care cetăţenii care solicită aceste documente trebuie să îl mai facă la Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 1 este pentru aprobarea contului de pe platformă creat online.

În plus, prin intermediul acestei platforme, solicitanţii pot comunica direct cu inspectorii şi pot afla stadiul rezolvării cererilor.

Pentru utilizarea modulului de pe platformă este necesară crearea unui cont valid. Pentru aprobarea noului cont creat online cetăţeanul trebuie să se prezinte la unul dintre punctele de lucru unde este arondată entitatea fiscală, împreună cu actele originale necesare înrolării şi cererea de asociere emisă automat de platformă, printată şi semnată abia după finalizarea fluxului de pe platformă (depunerea cererii).

După aprobarea contului pe platforma online, cetăţeanul va putea depune cereri pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală în format electronic, semnat digital, fără a mai fi necesară prezenţa la ghişeu, depunerea declaraţiilor fiscale de tip mijloace de transport, declaraţii fiscale de tip imobile, declaraţii de scoatere din evidenţa auto, declaraţii de publicitate. AGERPRES

 

Author: Primaria-Digitala.ro

Lasă un răspuns