Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 5, instituția în care nu există cozi la ghișee

  • Posted by: Robert Gologan
  • Category: Proiecte de succes
Platforma electronica

Implementarea cu succes, de către reprezentanții Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) Sector 5, a unor proceduri online de plată a taxelor sau amenzilor pentru contribuabilii din sectorul respectiv și-a dovedit eficiența, făcând uitată aglomerația, până nu demult prezentă în vecinătatea ghișeelor. Sloganul „Simplu. Normal”, al campaniei inițiate de DITL Sector 5, a transformat instituția respectivă într-una dintre cele mai moderne și mai bine organizate din țară.

Birocrația e boală grea în România, iar oamenii s-au săturat să stea la cozi interminabile pentru a-și plăti impozitele la casă, mașină sau pentru a achita amenzile primite de la autorități. Una dintre soluțiile simple la care ne-am gândit din perspectiva faptului că pot avea rezultate imediate în ceea ce privește eficientizarea procedurilor de colectare a impozitelor și taxelor, cât și în comunicarea cu cetățenii din sector, a fost implementarea unor servicii online și digitale. Altfel spus, prin intermediul calculatorului, de acasă, sau al diferitelor terminale, de genul Qiwi, Selfpay, Centrul de plăți Un-Doi, online prin ghiseul.ro (pe care le întâlnești la tot pasul în Capitală – dar și oriunde în țară – în Mall-uri sau magazinele mari), poți achita, fără a mai fi nevoit să stai la cozi sau să pierzi timp prețios în fața ghișeelor, absolut toate taxele, inclusiv cea pentru parcare, impozitele locale sau amenzile contravenționale”  (Adrian Pătrașcu, șeful Serviciului de Prelucrare Automată a Datelor din cadrul DITL Sector 5.)

Plata, de oriunde din țară

Evitarea aglomerației de la ghișee nu este singurul avantaj al strategiei de lucru cu cetățenii, implementate în cadrul DITL Sector 5. „Dacă te afli în alt oraș, în interes de serviciu sau în vacanță, nu trebuie să îți mai faci griji în privința faptului că termenul limită pentru plata taxelor expiră, iar tu trebuie să ajungi de urgență acasă, în București, la unul din sediile Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector 5. E suficient să intri în  …continuarea pe EVZ.RO

Author: Robert Gologan
marketer@integrisoft.ro

Lasă un răspuns

2 comentarii