Numărul interacțiunilor online cu administrațiile locale a crescut de 12 ori în acest an

  • Posted by: Robert Gologan
  • Category: Presa

Pandemia de coronavirus grăbește digitalizarea administrației locale din România, potrivit unui studiu al unei companii IT. Astfel, numărul românilor care și-au făcut în acest an un cont pentru comunicarea cu statul român a crescut de 6 ori, iar numărul interacțiunilor este de 12 ori mai mare.

andemia de coronavirus grăbește digitalizarea administrației locale din România, potrivit unui studiu al unei companii IT. Astfel, numărul românilor care și-au făcut în acest an un cont pentru comunicarea cu statul român a crescut de 6 ori, iar numărul interacțiunilor este de 12 ori mai mare.

Numărul contribuabililor care au ales, în timpul pandemiei, să-și deschidă conturi online pentru a gestiona relația cu administrațiile locale a crescut de 6 ori în 2020, față de aceeași perioadă din 2019. În același timp, numărul de operațiuni realizate prin intermediul platformelor informatice care deservesc administrațiile este de 12 ori mai mare, arată un studiu realizat de un producător de aplicații software pentru administrația publică locală.

De la o medie de înrolare de 50 contribuabili pe lună, în 2019, am ajuns la o medie de 600 conturi noi create în fiecare lună, din 2020, în platformă. Proporțional, a crescut și volumul operațiunilor desfășurate prin intermediul platformei. Spre exemplu, în 2019, am avut o medie de 50 de certificate fiscale emise în fiecare lună. În martie 2020, au fost peste 700, în aprilie mai mult de 1200, iar vârful estimăm că va fi în luna mai. Spre surprinderea noastră, 25% din solicitări au venit prin persoane de peste 50 de ani, ceea ce e un lucru foarte promițător pentru dezvoltarea serviciilor online”, a declarat Florian Simionescu, managerul companiei.

Potrivit datelor reieșite din acest studiu, … cititi continuarea pe DIGI24

Author: Robert Gologan
marketer@integrisoft.ro

Lasă un răspuns