Cetățenii din Cernavodă își pot plăti taxele și impozitele online

  • Posted by: Primaria-Digitala.ro
  • Category: Presa, Proiecte de succes
Avansis Cernavoda

Primăria orașului Cernavodă a implementat aplicațiile avansis.online și avansis.mobile cu ajutorul cărora contribuabilii își pot plăti taxele și impozitele online. Cu ajutorul aplicație pentru desktop pot fi depuse declarații, vizualizate debite și poate fi eliberat certificatul fiscal semnat digital. A doua aplicație este pentru mobil și oamenii își pot vedea debitele și le pot achita cu cardul bancar.

Roxana Nicoleta Gherase, șefa Serviciului Impozite și Taxe în cadrul primăriei, vorbește despre implementarea avansis.online și avansis.mobile, soluțiile Integrisoft.

 

Roxana Nicoleta Gherase, șefa Serviciului Impozite și Taxe Cernavodă, a povestit pentru CTnews despre cele două proiecte.

“Cele două proiecte implementate de foarte puțin timp ajută în primul rând cetățeanul prin evitarea deplasărilor către birou și evitarea cozilor care se pot forma. Proiectul avansis.online este o platformă online pentru desktop pe care cetățenii își pot declara bunurile pe care le dețin, după crearea unui cont de utilizator, bineînțeles, își pot vedea debitele aferente acestor bunuri și le pot achita. În același timp pot să și solicite certificate fiscale, numai în format electronic, adică semnate digital, care sunt folosite doar la instituțiile care acceptă acest tip de semnătură. Din ce cunoaștem vor fi din ce în ce mai multe astfel de instituții pentru că legea ne obligă în acest sens”, a explicat Roxana Nicoleta Gherase.

Șefa Serviciului Impozite și Taxe Cernavodă a vorbit și despre al doilea sistem, prin care oamenii își pot plăti taxele de pe telefonul mobil.

“Platforma se numește avansis.mobile. Este achiziționată cu fonduri din bugetul local, în valoare de 103.000 de lei. În același fel ajută foarte mult deoarece oamenii pot plăti taxele fără să se mai deplaseze la casierie, în același timp își și văd bunurile pe care le dețin, debitele pe care le au și pot plăti în mod direct. Operațiunea se face automat în baza noastră de date, este acces direct pe baza CNP-ului în baza noastră de date și se scade automat plata. Oamenii pot plăti cu cardul de pe telefonul mobil, printr-un procesator de plăți, la fel ca orice altă plată efectuată la orice fel de cumpărături online”, a mai declarat Roxana Nicoleta Gherase.

Linkul de acces către aplicația avansis.online, valabilă pentru desktop, pentru crearea unui cont este: https://online.primaria-cernavoda.ro/AvansisOnline

De asemenea, aplicația avansis.mobile poate fi descărcată din App Store sau Google Play, iar contul de utilizator poate fi creat în baza unui CNP existent în baza de date a Serviciului Impozite și Taxe Cernavodă.

Author: Primaria-Digitala.ro

Lasă un răspuns